Enthousiastelingen

​”Lianne has been involved in several trainings with me including: modules on reflective practice during EUMASLI and the online webinar series on the Demand-Control Schema. I am happy to know that she is delivering training opportunities on DC-S and values based decision making. I have been supervising her EUMASLI thesis work and think her idea of using diaries as a means to enhance reflective skills of interpreters is complementary to the DC-S model.”

Robyn K. Dean 

 

 

 

 

Dit schreven tolken die “Kennismaken met het Demand Control Schema (Module A)” gevolgd hebben:

Deze cursus is echt aan te raden, voor iedereen die dieper wil nadenken over al die kleine en grote dingen die je in een tolksituatie meemaakt en wat je daar mee doet en zou kunnen doen. Door de kleine groep en de prettige leiding van Lianne kan je in een open sfeer kritisch naar je denken, voelen en handelen kijken. Via de aangeboden methode kan je op situaties reflecteren op een manier die laat zien waarom de ene situatie voor jou zwaar is en een andere niet. Met een variatie aan werkvormen en goede gesprekken heb ik in de afgelopen middagen heel veel geleerd, over mijn werk en over mijzelf. Echt een aanrader, (juist) ook voor tolken die al jaren werkzaam zijn!

Lianne is een ontzettend prettige docent die op een rustige en heldere manier het theoretische deel kan uitleggen en daarnaast veel verschillende en creatieve werkvormen toepast. De inhoud van de cursus was ontzettend boeiend en laat je heel bewust reflecteren op beslissingen die je neemt tijdens je werk. Echt een aanrader!

Ik kan iedereen aanbevelen de workshop over het Demand Control Schema te volgen. Dit biedt zoveel fijne handvatten om te reflecteren op ons solistische beroep. Dit is echt een workshop waar je jaren later nog steeds plezier van hebt als je merkt dat je nog meer woorden kan geven aan dilemma’s tijdens je werk.