Demand-Control Schema & Beeld

Tijdens deze derde module gaan we aan de slag met het toepassen van alle elementen van het Demand Control Schema (demands, hulpbronnen, reactiemogelijkheden, prioritering van waarden, spectrum van beslissingen). Nadat we de eerste twee modules gewerkt hebben met dagboekopdrachten als reflectiestructuur, werken we in deze module met videobeelden.

Bewegende beelden geven veel informatie. Je krijgt duidelijke instructies over het maken van een bruikbare, korte video-opname van je tolkwerk. De andere cursisten, die jouw beelden ook bekijken, waren niet in jouw werksituatie en kijken daarom met andere ogen naar jouw situatie. Die verfrissende kijk – vanuit het perspectief van het Demand Control Schema – levert mooie inzichten op en een professionele dialoog.

Terwijl je tolkt ervaar je je werk anders dan wanneer je er van een afstand naar kunt kijken. Hoe kijk jij, vanuit welke bril? En welke demand categorie past daarbij? En welke waarden? Wat jij ervaart, is dat ook terug te zien op de videobeelden?

Na drie modules heb je veel bagage waarmee je kunt werken op een manier die bij jouw leerstijl past. Anticiperend op het komende half jaar maak je op eigen wijze een eigen plan waarin de diverse elementen uit het Ethisch Drieluik een plek hebben. Zo borg je de kennis, vaardigheden en inzichten die je hebt opgedaan.